Inca in vacanta

Din nou luni!Intram cu greu in hainele de elev…banca are lipici cu iz de Mos Ene. In clasa domneste o liniste suspecta. Desi prima ora este educatia fizica, efectul nu e cel asteptat. Pana si tinuta e de vacanta: tricourile albe, cravatele, pantalonii lungi sau fustitele zambesc timid doar din cateva bancute.

Ora de matematica. Apar problemele. Teme incomplete…dificultati in a defini poligoanele invatate. Ne concentram si reusim in final sa lucram cateva exercitii si probleme recapitulative.

Pentru maine, ca tema, avem o fisa de completat si de repetat notiunile geometrice invatate (pozitiile dreptelor, definitii poligoane, perimetru…).Mai sunt cativa care nu au adus testele de evaluare (de marti) semnate de parinti si refacute. Aceiasi elevi de fiecare data. Nume?Maine. Daca va mai fi cazul…

Ora de limba romana. Verificam tema. Ortogramele nu ne dau pace. I-a si ia, i-au si iau se cearta in propozitii. Rezolvam problema rapid. Deci stim regulile. Atunci de ce gresim?Am avut de realizat si o felicitare???? Doar patru manute indemanatice „raspund” intr-un mod creativ. Ceilalti vor avea treaba saptamana aceasta. Pana vineri, la abilitati, cand apare si nota!

Heidi ne alunga gandurile negative. Citim, discutam, scriem cuvintele noi. Pe ce? Vocabularele, ascunse candva in coperta cartii, au ramas inca in vacanta. Doar 6 reusesc sa tina pasul.

Pentru maine, tema este:

-de citit foarte bine lectia

-de invatat cuvintele noi

-de alcatuit enunturi cu ele (9) + ex.6 p. 105(man)

-suplimentar:de citit in intregime  povestea (termen:24mai).Va urma un minitest la lectura!

Optional. Am inceput lucrul la revista clasei. Primele noastre articole concepute azi, in perechi, sunt lucrate cu interes si simt de raspundere. Pregatiti o idee de titlu pentru revista si cate un material (compunere, poezie) din cele create de voi anul acesta.

Pentru luni, nu uitati proiectul! Vom organiza un concurs!Respectati indicatiile date pentru a obtine un punctaj bun.

A fost o zi lunga de luni, 13!Maine va astept cu forte proaspete si mai …responsabili!Mai sunt inca 6 saptamani de scoala!

O seara linistita!

PS:Restantieri:

-Gazeta matematica-8 lei

-Caietul de vacanta-9 lei

Cum stati cu testele din caietul de evaluare finala?Trebuie sa aveti 13 teste lucrate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: