Martisoare,martisoare…

Primavara….Sinceritate.Veselie.Simplitate.Daruire….intr-un cuvant MARTISOARE!

An de an sarbatoarea de 1 Martie ne readuce speranta, optimismul, credinta în mai bine si spor in toate. Din înclestarea frigului cu razele soarelui, a întunericului cu lumina, dupa ultimele zvârcoliri din zilele babelor, învinge viata, primavara si soarele. Acest triumf al reînvierii si regenerarii nu putea fi invocat decât printr-un Martisor pe care îl daruim celor dragi la inceput de primavara.
Martisorul este un obicei specific romanesc mostenit de la stramosii nostri, inexistent la alte popoare. Numele popular al lunii martie – „martisor” este de origine latina (martius). Dupa vechiul calendar roman, 1 Martie era prima zi din an si se celebra sarbatoarea „Matronalia”. In aceasta zi se desfasurau serbarile zeului Marte, ocrotitor al campului si al turmelor, zeu care personifica renasterea naturii.

Martisoarele ne sensibilizeaza pe toti in fiecare an .Ele marcheaza inceputul primaverii dar si momentul in care, in fiecare dintre noi, se petrece o schimbare.Suntem, chiar si numai pret de o clipa, emotionati de martisoarele din jurul nostru si ajungem sa ne oprim in loc si sa privim….Si vedem TRIFOIUL abia iesit la lumina SOARELUI  bland,  descoperim primul  GHIOCEL plapand care ne bucura inima. Urmarim cu privirea printre FLUTURI si PASARI o BUBURUZA care tocmai si-a luat zborul pe casa unde COSARUL cu SCARA tocmai curata HORNUL….Si scriem  cu litere devenite si ele martisoare : E PRIMAVARA!!!!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: