Ninge!

 Ninge iar, cad încet şi discret fulgii, fulgii hoinari….

Omătul clipeşte în mii de culori şi scântei. Întinderea albă, moale şi pufoasă a pus stăpânire peste natură. Dealurile sunt ca nişte uriaşi dormind sub zăpadă. Copacii sunt tăcuţi, dar frumos cercelaţi cu flori de gheaţa.

Fulgi de nea flutură pe la geamul meu, nehotărâţi parcă. Nu ştiu  ce e mai bine : să deschid fereastra, să-i dezmierd o clipă sau să-i las să plutească privind la înălţimile din care erau cernuţi.

 Admir de la fereastră priveliştea de basm îngheţat. Încerc să îmi  imaginez iarna ca  pe o Crăiasă a  Zăpezii, şezând în  sania ei de gheaţă, azvârlind zăpada peste oameni şi locuri, parcă vrând să cucerească împărăţia pământului.

 Poate că iarna nu este o crăiasă ci este o bunică încărcată cu omăt şi gheaţă, aceste daruri albe şi reci care  bucură sufletul copiilor şi lasă amintiri frumoase.

               Voi ce credeţi copii? (puteti raspunde aici, pe site, la comentarii)

Verificati temele pentru maine:

lb. romana: ce se potrivea mai bine peisajului de afara decat lectia „Craiasa Zapezii” (citit corect, cursiv; retinut expresiile frumoase). De scris: Soricelul, 2 verde – p.53 + S: pe culegerea FB p.70. Cine nu a citit lectura in intregime in vacanta, o gaseste aici:

http://www.povesti-pentru-copii.com/hans-christian-andersen/craiasa-zapezii.html

-matematica: continuam recapitularea adunarilor si scaderilor cu trecere peste ordin. Tema pentru micii matematicieni:6,7,8,9,-p.53(pe caietul de teme)+ S: pe culegerea Micul  mate 4,5,-p.53. Tema pentru ceilalti copii:4 (a,b) – p.89, 7-p.90

O seara calduroasa!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: